به گزارش حیات، عباس شاهسونی در گفتوگو با تسنیم، بهمناسبت روز جهانی مقابله با طوفانهای شن و گردوغبار اظهار کرد: طوفانهای شن و گردوغبار جزو پدیدههای جوی هستند که بر اثر وزش باد بر ذرات سطح زمین به وجود میآیند. این پدیدهها اغلب در نواحی خشک و نیمهخشک و یا در مناطقی که اخیراً دچار خشکسالی شدهاند بهدفعات زیادی بهخصوص در فصول گرم سال اتفاق میافتد.
وی درباره علت آلودگی هوا در روزهای اخیر ابراز کرد: منبع انتشار ذرات آلاینده در چند روز اخیر عمدتاً ناشی از مناطق مستعد ایجاد گردوغبار در اطراف کلانشهر تهران از جمله تالاب صالحیه، مناطقی از استان سمنان و همچنین قم است، البته در بعضی از موارد گردوغبار ناشی از کشورهای همسایه نیز باعث افزایش غلظت آلایندههای هوا در کلانشهر تهران، کرج میشود.
معاون مرکز تحقیقات کیفیت هوا و تغییر اقلیم ادامه داد: مواجهه با آلودگی هوا و ذرات معلق میتواند سلامتی همه افراد را تحت تأثیر قرار دهد بهویژه کسانی که بهمدت طولانی در مواجهه با آلایندههای هوا قرار دارند، با این حال برخی از افراد بیش از دیگران تحت تأثیر اثرات آلودگی هوا قرار میگیرند. آلایندههای مختلف ممکن است تأثیرات مختلفی را بر این گروهها داشته باشد، بهعنوان مثال چندین آلاینده ممکن است علائم را در افراد آسمی تشدید کنند و افراد با سابقه بیماریهای قلبی و ریوی ممکن است بیشتر تحت تأثیر ذرات معلق هوا قرار گیرند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بهطورکلی کودکان زیر 5 سال، افراد سالمند (بالای 65 سال)، افراد دارای بیماریهای تنفسی، قلبی ـ عروقی، افراد دارای آلرژی، افراد مبتلا به سندرم متابولیک و زنان باردار و افراد با وضعیت اقتصادی نامناسب (اقشار کمبضاعت) جزء این گروههای در معرض آسیب هستند.
معاون مرکز تحقیقات کیفیت هوا و تغییر اقلیم بیان کرد: بررسی شاخص کیفیت هوا در شهر تهران از ابتدای سال تا 19 تیر در مقایسه با سال گذشته نشان میدهد که در سال 1403 بهمیزان 5 روز معادل 4.4 درصد از روزها، هوای پاک در این بازه زمانی داشتیم و در سال 1404 تاکنون 6 روز و معادل 5.3 درصد از روزها، هوای پاک داشتهایم، همچنین در سال 1403 در 78 روز، شاخص هوا در بازه قابلقبول بوده و در 1404، 67 روز قابل قبول بوده است که نشان میدهد تعداد روزهای قابل قبول 17 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.
شاهسونی ادامه داد: تعداد روزهای ناسالم برای گروههای حساس در 1403 تعداد 19 روز بوده و در سال 1404 به 32 روز افزایش یافته است که نشانگر افزایش تعداد روزهای ناسالم برای گروههای حساس است.
وی خاطرنشان کرد: تعداد روزهای ناسالم برای همه گروهها در سال 1403 از ابتدا تا 19 تیرماه یک روز بوده و در 1404 به چهار روز رسیده است. در 1403 روز خیلی ناسالم و خطرناک نداشتیم اما در سال 1404 یک روز خیلی ناسالم و دو روز خطرناک داشتیم.
منبع؛ تسنیم
نظر شما